woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Kwetters investeert in onderwijs Het Willem

19 februari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Een goede verbinding en afstemming tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven is van groot belang. Dit wordt ook nadrukkelijk genoemd in het Aalburgse Bedrijven Manifest, waarin het familiebedrijf Kwetters participeert. Kwetters geeft hier nu concreet handen en voeten aan. De samenwerking tussen het Willem van Oranje College en Kwetters was het laatste jaar al flink verstevigd; nu investeert Kwetters daadwerkelijk in het onderwijs zelf.

Kwetters deed bij het 65-jarig bedrijfsjubileum een oproep om een donatie te geven voor goed onderwijs in de regio. Het uiteindelijke resultaat is dat het Willem 10.000,-- euro ontvangt. Het Willem van Oranje College investeert zelf ook 10.000,-- euro. Het geld wordt gebruikt om de tweede klassers van de theoretische leerweg een goed oriëntatietraject aan te bieden in de techniek, de zorg en in business. Bij voldoende interesse worden de opleidingen praktischer gemaakt zodat de leerlingen beter worden voorbereid op vervolgopleidingen in de Techniek en de Zorg. Het voorbeeld hierin is de businessopleiding op het Willem die een eigen ‘businessdag’ kent.

Verder
De samenwerking gaat verder. Het familiebedrijf Kwetters laat zich certificeren tot erkend leerbedrijf, is lid geworden van de Stichting Vrienden van het Vakcollege en heeft met het Willem afspraken gemaakt over stageplaatsen.

Prachtig om te zien hoe het bedrijfsleven en het onderwijs in Aalburg met elkaar samenwerken en elkaar daardoor versterken, aldus het bericht van het Willem die duidelijk ingenomen is met het mooie initiatief. (WvO College)

Lees meer over:

kwetters Oranje College willem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.