vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie Aalburg wil openbaar debat over samenwerking in regio

19 februari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - ChristenUnie Aalburg wil een debat aangaan over de samenwerkring in de regio. Na een, wat men noemt, 'verwarrende week' wil de CU helderheid op een aantal punten.

Het besluit van de drie colleges van Werkendam, Woudrichem en Aalburg om pas in oktober een besluit over de samenwerking te nemen is met onduidelijkheid omgeven. Na een eerste bericht naar de raadsleden over de uitstel van het proces kwam al snel het bericht dat deze informatie “vertrouwelijk” was. De reden hiervoor is niet bekend gemaakt. Toen er vervolgens een persbericht kwam van de drie gemeenten waarin het wel openbaar werd gemaakt was de verwarring compleet. Op de website noteert de partij: "Los van de onduidelijkheid zitten er elementen in het bericht die bij ons als ChristenUnie fractie vraagtekens oproepen: Waarom wordt het besluit uitgesteld?  -Waarom is een extra duur extern onderzoek nodig? - Waarom is de drie raden bijeenkomst afgelast? - Waarom wordt het nieuwe proces in de (besloten) presidia besproken en niet openbaar in de raad?"

Aan zet
De partij vindt het vreemd dat dit "belangrijke proces" met zoveel onduidelijkheid is omgeven. De drie gemeenteraden moeten aan zet zijn. "Wij willen dan ook een openbaar debat om de vragen verhelderd te krijgen en geen geregel achter de schermen.  Wij willen dan ook dat de 3-raden bijeenkomst gewoon door gaat."  

Lees meer over:

Christenunie samenwerking
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.