maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Busje klapt achterop vrachtauto bij inhaalmanoeuvre

19 februari 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Een 27-jarige man uit Etten-Leur raakte gewond bij een verkeersongeval op de autosnelweg A-27. Het ongeluk gebeurde dinsdagmorgen 19 februari 2013.

de botsing vond plaats rond 07.15 uur op de westelijke rijbaan (Gorinchem -> Breda). De 27-jarige uit Etten-Leur automobilist was met zijn bestelbus een aantal vrachtauto's aan het inhalen. Door nog onbekende oorzaak klapte hij achterop een van de vrachtauto's. De rechterkant van het bestelbus raakte de linkerachterzijde van de vrachtauto. Hierbij kwam het busje klem te zitten, waardoor het voertuig nog zo'n 100 tot 150 meter met meegesleurd door de vrachtauto.

Slaap
De vrachtwagen werd bestuurd door een 39-jarige man uit Polen. Hij kwam met de schrik vrij. De bestuurder van het bestelbusje ging per ambulance naar het ziekenhuis. De aard van zijn verwondingen zijn niet bekend bij de politie. Hij was na de aanrijding overigens goed aanspreekbaar. Gezien het sporenbeeld bestaat het vermoeden dat hij onwel werd of in slaap viel achter het stuur.

Bij de afwikkeling van het ongeval zijn beide rijstroken in de rijrichting Breda gedurende enige tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd daarbij over de vluchtstrook geleid. Dit leidde tot filevorming in de ochtendspits.

Lees meer over:

Politie a27 hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.