dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Toename duurzame energie blijft achter in Altena

16 februari 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA / WERKENDAM - De PvdA heeft in Werkendam regelmatig haar zorg uitgesproken over de geringe toename van het percentage duurzame energie in de gemeente. Het streefcijfer van 10% in 2020 is ver uit beeld. Het standaardantwoord van de wethouder is dat het allemaal wel meevalt en dat Werkendam het goed doet in vergelijking met andere gemeenten. 'En vervolgens leunen de raadsleden van het CDA en het Lokaal Belang tevreden achterover,' schrijft Anne Nieuwenhuis van de Werkendamse PvdA-fractie.

Feiten
De monitor duurzame energie West-Brabant geeft een overzicht van de percentages duurzame energie in 19 gemeenten in 2012. Verder is en een overzicht van de verwachtingen voor 2020. Daarin zijn de projecten die in de pijplijn zitten meegenomen. Er worden twee percentages aangegeven: een reële en een maximale. Het percentage duurzame energie in 2012 is voor Werkendam 3,75 %. Dat levert op de ranglijst van de 19 gemeenten een twaalfde plaats op.

In 2020 is de reële verwachting voor Werkendam 5,50 % en het maximale percentage 6,37 %. In beide gevallen zakt Werkendam van plaats twaalf naar plaats zestien. Woudrichem en Aalburg halen in alle overzichten een hoger percentage duurzame energie dan Werkendam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.