zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Progressief Altena is toch echt in aantocht

16 februari 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - "Onze handen jeuken, maar feitelijk kunnen we als ‘partij’ pas voorjaar 2014 aan de slag," schrijft Govert Lagrouw in de jongste nieuwsbrief van de Partij van de Arbeid. "Met de actuele politiek bemoeien we ons dus nog maar niet teveel. Al is het maar om zittende fracties van de PvdA niet voor de voeten te lopen. Wel jammer omdat één van de paradepaardjes uit ons programma (één Altena) volop in het nieuws is. Gezien onze recalcitrante inborst zou het echter toch weleens zo kunnen zijn dat we hier toch iets over gaan melden. We wikken. We wegen..."


Achter de schermen is de beweging sruk aan de slag. Zo zal over een week of wat de nieuwe website van Progressief Altena het levenslicht zien. Bovendien ligt er het voornemen om op 28 maart in café Emmikhoven in Almkerk Progressief Altena officieel op te richten. De beweging pakt het breed aan: iedereen is uitgenodigd.

Groei
Op de eerdere oproep zich aan te melden als actieveling voor Progressief Altena werd gehoor gegeven, aldus Lagrouw. "We zijn nog niet compleet genoeg maar enthousiastelingen van verschillende, heel verschillende, pluimage hebben zich inmiddels gemeld: van linkse milieuactivisten tot afvallige VVD-ers. Sommige hieronder kunnen, en willen, zich kandideren als raadslid, anderen alleen maar besturen of meepraten. Het maakt ons niet uit. Kom uit de kast en doe mee!"

Op 8 april worden lle nieuwelingen van Progressief Altena naar café ‘t Hoekske in Woudrichem gevraagd.  Dan organiseert Progressief Altena een wat informele bijeenkomst voor iedereen die zich nieuw bij PA heeft aangemeld of die dit overweegt. Geen zware kost, maar onder het genot van koffie bijpraten over doel en achtergrond van de partij. Lagrouw: "De koffie is van ons, alle drank daarna voor eigen rekening." Dat dan weer wel...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.