zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

De Ganzenhof actief in herdenken en spelen

15 februari 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De kinderen van groep 7/8 van CNS De Ganzenhof herdachten vrijdag 1 februari de watersnoodramp van 1 februari 1953. Met elkaar keken de groepen naar een film gekeken waarin de gevolgen van de ramp dudielijk gemaakt werden. Aansluitend lazen de kinderen een verhaal over de watersnood in de regio. Dat was uit het boek van de ‘Stichting Historische Reeks Land van Heusden en Altena’. De kinderen waren erg onder de indruk.

Sirkelsdag
Op vrijdag 8 februari deed groep mee aan Sirkelslag. Sirkelslag School brengt het levensbeschouwelijke thema Goed doen voor de ander (De zeven werken van barmhartigheid) op een laagdrempelige manier bij kinderen. De kinderen deden online mee aan het interactieve spel.

Sirkelslag School wordt als schoolklas gespeeld tijdens schooltijd (van ongeveer 9.30 tot en met 11.00) gewoon in het eigen lokaal tegen honderden andere scholen in Nederland. Online, via het digibord staan de kinderen in verbinding met elkaar. Samen zijn ze zo op een leuke manier bezig met het thema.

De school laat weten: "De kinderen deden erg goed hun best en uiteindelijk zijn we 56e geworden van de ruim 200 deelnemende scholen! Groep 7/8 goed gedaan!"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.