vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Valentijns (Open) Coffee goed op smaak

14 februari 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - Afgaande op de reacties van de 116 aanwezige ondernemers was editie 7.0 van Open Coffee Altena een toppertje. Men neme een verwijzing op de parkeerplaats, een ferme handruk, een Valentijnsroos voor de dames en een rood hart voor iedereen en menge dat met twee pitches en een leuke business promo, gecombineerd met een perfecte locatie en goede koffie en ziedaar, het recept voor een smaakvolle Open Coffee Altena.

Zo ongeveer zou de samenvatting kunnen zijn van de zevende editie van het businessnetwerk in de regio Altena. Automobielbedrijf Thur in Genderen had de (auto) deuren letterlijk open staan. Een bijzonder gezelschap van grote en kleine ondernemers netwerkten met elkaar in een zeer ontspannen sfeer. Opvallend was de mix van soorten ondernemers. Het gezelschap varieerde van architecten en makelaars tot accountants en ontwerpers. Ook liepen meerdere (al dan niet beelden schietend) fotografen rond. Ook voor ZZP'ers bleek de Valentijnseditie een prima bodem voor vruchtbare contacten. Of zoals managementadviseur Hans van den Kieboom het uitdrukte: 'Leuk, mensen te ontmoeten die ook geloven in kansen ondanks de crissis.' Er wisselden deze ochtend daarom veel visitekaartjes van eigenaar.

Coffee Business Promo
Temidden tussen al het motorisch aangedreven moois was dat een zinvolle bezigheid, vond Mieke van der Veer van Salire Tekst & Advies uit Woudrichem. Deze meeting was voor haar de eerste keer. Dat gold ook voor Karin Rutgers (Ka Coaching uit Wijk en Aalburg): 'Een leuk initiatief om ondernemers groot en klein op deze manier gratis met elkaar in contact te brengen! Het was ook erg leuk om "oude bekenden" weer eens te zien en te spreken. Mede dankzij de gemoedelijke (Valentijns)sfeer heb ik veel nieuwe contacten opgedaan en visitekaartjes uitgewisseld.'
Fotografe Evita Copier viel de eer te beurt het nieuwe concept Coffee Business Promo te testen. Copier had exclusief een tafel gereserveerd en legde als Google Trusted Photographer het fantastische hoe en waarom uit van Google Bedrijfsfotografie. Na afloop gaf zij aan dat het promoconcept werkt als onderdeel van Open Coffee Altena en een aantal leuke contacten had opgedaan. Initiator Cor Spek na afloop: 'De Coffee Business Promo was een pilot, maar met deze ervaring komt dit idee volgende keer gewoon terug.' Wie dus ook zijn of haar dienst exclusief en kleinschalig wil promoten tijdens een Open Coffee kan contact met Spek opnemen (www.ondernemendaltena.nl).
Begeleid door een onverbiddelijke countdown timer werden de 90 seconden-pitches deze aflevering verzorgd door Ingmar Vroege (Digitalisma uit Almkerk) en Henri Verhagen (MaxServ uit Giessen). De smaakvolle koffie werd verzorgd door 't Buitenhof in Andel.

Ontmoetingen
Al met al een geslaagde ontmoeting dus. Jaap Budding (Digitale Schoenendoos) liet weten: 'Open Coffee Altena was weer top georganiseerd. Met dank aan Open Coffee en Autobedrijf Thur." Tryntsje van Vessem reageerde na afloop: 'Wow! Wat weer een fantastische Open Coffee dit keer bij Thur in Genderen. De door Cor Spek geadviseerde 4 à 5 nieuwe contacten heb ik ruimschoots gehaald.' Monique Otgaar (Yokoso HR Solutions) twitterde een foto van de ontvangen Valentijsroos en het lollie-hart: 'Een liefdevol gebaar voor Open Coffee Altena voor de roos en hart.' Peter van Veen (Moor Fotografie) liet weten: 'Mijn eerste bezoek aan Open Coffee Altena is goed bevallen. Goed georganiseerd, leuke contacten opgedaan. Volgende keer weer!' Karin Rutgers reageerde via Facebook: 'Ik neem de gekregen adviezen en ideeën met me mee naar huis en laat het allemaal nog eens rustig op me inwerken. Met de Valentijnsroos van Cor Spek (Ondernemend Altena/Aalburg.net) in mijn hand en de lolly in hartvorm van Thur veilig opgeborgen in mijn tas, wandel ik weer terug naar huis. Het sneeuwt!'

Ondernemer-events
Bij de officiële aftrap eerder die ochtend lanceerde Spek twee nieuwtjes. Op 16 mei a.s. organiseert Ondernemend Altena, de feitelijke promotor achter Open Coffee Altena, een bijzonder en exclusief event: Maximaal 45 ondernemers gaan - letterlijk handen uit de mouwen, trossen los - een ochtend zeilen op de rivier. Ofwel: netwerken op het water! De Klipper Hoop op Zegen steekt die ochtend in Vestingstad Woudrichem van wal.
Ook dit business event is opnieuw gratis. Wel vraagt Ondernemend Altena een bijdrage van 25,00 euro per ondernemer. Die opbrengst gaat één op één naar Voedselbank Altena en komt ten goede aan de kindergroep.

Een maand later, op 13 juni a.s., gaat Ondernemend Altena een dag netwerken bij de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Volkel. Niet alleen een buitenkans, maar ook een bovenregionale activiteit waar tussen de 200 en 300 ondernemers verwacht worden. Netwerken kan die dag dus sky high. Deelname ook hier ontzettend gratis. Spek adviseerde zijn gehoor de publicaties met de details via Stedennet Altena (Aalburg.net | Werkendam.net | Woudrichem.net) en linkedIn Groep Ondernemend Altena goed in de gaten te houden. Ook weekblad Het Kontakt zal over beide events gaan publiceren.

De eerstvolgende Open Coffee Altena is op 11 april aanstaande in en rond de studio van Radio Oké FM in Veen. Opgave via www.ondernemendaltena.nl (Foto's AssiéFotografie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.