donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Besluit gemeentelijke samenwerking uitgesteld tot oktober 2013

14 februari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - CDA Aalburg maakt op Facebook melding van het opschorten van de gemeentelijke samenwerking. Dit naar aanleiding van een e-mail die de partij ontving van de gemeentelijke griffier. Daaruit blijkt dat de beslissing over verdere samenwerking binnen Altena niet voor oktober 2013 wordt genomen. Voorgesteld wordt om twee van de vijf varianten verder te inderzoeken. Dit betreft dan de (volledige) ambtelijke fusie en / of bestuurlijke fusie dan wel herindeling.

Dit onderzoek zou zou door PWC uitgevoerd moeten worden. CDA Aalburg zal aandringen om de onderzoeksopdracht zodanig concreet te formuleren dat er een werkbaar resultaat komt, de basis voor verdere besluiten. CDA Aalburg: "We zijn benieuwd naar de kosten van dit onderzoek. Maar uiteraard zijn we het meest benieuwd naar de onderbouwing en beweegredenen van de drie colleges om deze stap te zetten c.q. voor te stellen. Dat zal eerst goed onderbouwd moeten worden."

De letterlijke tekst van de e-mail van de griffier luidt:

Dames en heren,

In uw vergaderschema van 2013 staat een 3Radenbijeenkomst gepland voor maandag 25 februari 2013.
Tijdens deze bijeenkomst zou een concept voorstel over de voortgang van de samenwerking met Werkendam en Woudrichem besproken gaan worden.

Ik kan u mededelen dat deze 3Radenbijeenkomst GEEN doorgang zal vinden.

De reden daarvan is dat de drie colleges behoefte hebben aan nadere onderzoeken die zich op twee nog overblijvende varianten zal richten te weten (volledige) ambtelijke fusie en /of bestuurlijke fusie/herindeling.

PWC zal gevraagd worden dit nader onderzoek uit te voeren.

Zoals het er nu naar uit ziet zal in oktober 2013 een concreet voorstel bij de drie raden ter besluitvorming worden voorgelegd.

Met de 3 presidia zal op 25 februari het vervolgproces over de samenwerking besproken worden.

Lees meer over:

cda samenwerkinf griffier
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.