zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aangifte vermissing paspoort voortaan via gemeente

13 februari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Als een staatsdocument (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) is gestolen of is zoekgeraakt, is het niet meer noodzakelijk om daarvoor bij de politie aangifte te doen. Bij de aanvraag van het nieuwe document bij de gemeente, wordt de aangifte van vermissing van het oude document direct meegenomen.

Met ingang van vrijdag 01 maart 2013 nemen alle gemeenten in Midden- en West-Brabant de aangifte van Vermissing Staatsdocumenten over van de politie. Een pilot met acht gemeenten is dermate succesvol dat deze werkwijze nu in heel Midden- en West Brabant wordt toegepast.

Minder rompslomp, meer service.
Deze nieuwe werkwijze is voor inwoners een belangrijke verbetering. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de politie en de betrokken gemeenten hebben zich samen sterk gemaakt om deze vorm van dienstverlening ook juridisch mogelijk te maken. De combinatie van aangifte doen en het aanvragen van een nieuw document vereenvoudigt de noodzakelijk procedure aanzienlijk voor de betrokkenen.

Aangifte van vermissing is verplicht, ook als men geen nieuw document wil aanvragen. Ook dan is het gemeentehuis het aangewezen loket. Het doen van aangifte moet persoonlijk gebeuren. Dit kan niet digitaal of per telefoon.

Kosten
De gemeente rekent voor deze nieuwe dienstverlening geen extra kosten. Wel is het zo dat voor de aanvraag van een nieuw staatsdocument na verlies of diefstal extra leges worden gerekend. Dit bedrag verschilt per gemeente en blijft bij deze nieuwe werkwijze hetzelfde.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.