Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Bijzondere expo over water in Veen

12 februari 2013 (door AalburgNet)

VEEN - SLEEUWIJK: Op zaterdag 22 maart is Nederland gastheer van de Internationale "Wereld-Waterdag". In het Land van Heusden en Altena schenkt men hier ook aandacht aan. Op die dag wordt om 10 uur, op het adres Maasdijk 361 in Veen, een bijzondere tentoonstelling over water geopend. In de loop van de dag  zullen er verrassende gebeurtenissen plaatsvinden zoals meditatieve activiteiten, performances en voordracht van gedichten.

Naast interessante documentatie over de Afgedamde Maas en over hoe we water zuiver kunnen houden, gaat de meeste aandacht uit naar de presentatie van schilderijen van kunstenaars van Sovak. Enkele van hun verstandelijk beperkte cliënten hebben een heel verrassende kijk op de wereld. Op hun atelier in Sleeuwijk verdiepten ze zich speciaal in het thema water en hebben werkstukken laten ontstaan vanuit hun speciale kijk op het water en hun bewustzijn daarvan.

Dag van de Stilte
De expositie is te bewonderen tot 16.00 uur en duurt tot en met de “Dag van de Stilte” op zondag 27 oktober. Daarover volgen later nadere berichten.

Lees meer over:

expositie water sovak veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.