maandag 24 juni 2024

Alles over Altena

Ondernemingsraden kiezen voor gemeentelijke herindeling

11 februari 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - De ondernemingsraden van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben de colleges en de gemeenteraden van de drie gemeenten geadviseerd uitgebracht hoe volgens de medewerkers de toekomstige samenwerking het beste ingevuld kan worden.

De ondernemingsraden van drie gemeenten, verenigd in de Bijzondere Ondernemingsraad AWW (BOR), zijn van mening dat de drie gemeenten zo spoedig mogelijk samengevoegd moeten worden, dus een gemeentelijke herindeling. Dat is de beste optie van de voorliggende modellen. Alleen dan kan er een moderne professionele organisatie worden opgezet.Deze kan de toekomstige taken die op de gemeenten afkomen goed uitvoeren en kan de dienstverlening voor de burgers minimaal op het huidige peil houden.

Verspilling
Alle andere vormen van samenwerking leiden naar de mening van de ondernemingsraden tot verspilling van tijd, energie en geld, zonder tot goede resultaten te kunnen komen. Aldus de aanbeveling die de ondernemingsraden naar de bestuurders over “de stip.” In een uitgebreide toelichting geven de ondernemingsraden weer waarom zij tot het advies voor gemeentelijke herindeling zijn gekomen. Het is nu aan de politiek om de komende tijd een besluit te nemen, waarbij het advies van de medewerkers ongetwijfeld betrokken zal worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.