woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Altena spoorlijn: ChristenUnie zet druk op de ketel

11 februari 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - In de nieuwe structuurvisie van de drie Altena-gemeenten staat dat de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg inzetten op een spoorlijn of andere verbinding langs snelweg A27, ‘mits er een station in de regio komt’. Niet eerder hebben de drie gemeenten zich zo expliciet uitgesproken over deze ontbrekende noord-zuidverbinding. De drie fracties van de ChristenUnie (CU) zijn blij dat de gemeenten hiermee visie tonen op een nijpend probleem.

"Zeker nu de geruchten gaan dat het verbreden van de A27 weer wordt opgeschort, is het van groot belang dat wij de spoorverbinding Breda-Utrecht, met een station in onze regio, onder de aandacht houden van het Rijk," meent het Werkendamse raadslid Hennie Schermers. In een eerdere reactie gaf de Aalburgse wethouder Hermen Vreugdenhil (ook CU) al aan dat er vooral geen ‘onomkeerbare besluiten’ moeten worden genomen, die een spoortraject onmogelijk zou maken. “We maken hier een ruimtereservering. Als je het in deze structuurvisie niet doet, dan komt die spoorlijn er zeker niet.”

Knokken
De CU-fracties van Werkendam, Woudrichem en Aalburg hebben (samen met de Provinciale en Tweede Kamerfractie) al meerdere malen gezamenlijk actie ondernomen om de ontwikkelingen rondom de verbreding van de A27 in combinatie met een spoorverbinding op tafel te krijgen en te houden. Izak Koedoot (CU Woudrichem) “De verantwoordelijkheid voor de verbreding van de A27 ligt op provinciaal en rijksniveau. Ons rest samen te knokken voor de beste oplossing. Een spoorverbinding tussen Breda en Utrecht, met een station in Altena, geeft een enorme kwaliteitsimpuls voor onze regio”. Een spoorverbinding is niet alleen gunstig voor een betere bereikbaarheid van steden als Breda en Utrecht voor mensen die op openbaar vervoer zijn aangewezen. Ook voor automobilisten een argument minder om met de auto te gaan, dus goed voor het milieu, aldus Koedoot.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.