woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Wereldkampioene Vos feestelijk gehuldigd

9 februari 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Vrijdagavond werd Marianne Vos voluit in het zonnetje gezet vanwege het behalen van  haar tiende wereldtitel in Louisville vorige week in Amerika. Zij werd daar wereldkampioene Veldrijden, haar zesde titel in deze tak van sport. De druk bezochte receptie in het Meeuwense dorpshuis kreeg Vos aangeboden van de gemeente Aalburg.

Omdat aan het behalen van een wereldkampioenschap ook een bankje zit gekoppeld, liet Marianne weten dat deze in Veen zal worden geplaatst.
Dit gebeurd emet wethouder Sylvane de Backer. Het is het zesde bankje in de gemeente Aalburg. Gemeente Aalburg heeft tevens de merknaam “Marianne Vos” laten registreren en op haar naam laten zetten. Dit cadeau werd haar ook overhandigd door De Backer. Nu kan Marianne een eigen merklijn opzetten.

Perfecte start
Marinne Vos laat op Rabobank Sport weten: “Na de Olympische Spelen en het WK moest ik me natuurlijk weer opladen. Ik wist niet wat ik van het cross-seizoen moest verwachten. Maar dat is zo fantastisch gegaan, dat het me enorm motiveert voor dit hele jaar. De manier waarop ik vorige week wereldkampioen werd, heeft mij ook verrast. Het is de perfecte start voor dit jaar. Wereldkampioen worden terwijl je voor het begin van de winter niet weet wat je te wachten staat, is heerlijk. Ook omdat ik helemaal niet tegen mijn verlies kan.”

Ze wil uiteraard weer het uiterste uit zichzelf halen en gaat het nu ook op de mountainbike proberen. “Ik heb als junior wel op de mountainbike gezeten, maar daarna in wedstrijdverband nauwelijks nog. Het wordt dit seizoen op dat terrein een verkenningstocht. Ik zal een aantal mountainbikewedstrijden combineren met het wegprogramma. Aanvankelijk alleen mtb-wedstrijden in nationaal verband. Daarna zien we wel weer verder”, zegt Vos.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.