zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Kerk en Samenleving Hank organiseert Vastenactie

9 februari 2013 (door WerkendamNet)

HANK - De Vastentijd komt eraan. Het initiatief Kerk en Samenleving uit Hank organiseert daaromheen de nodige acties. Dit jaar staat de vasten in het teken van Honduras: "Even wat minder van onze kant voor Honduras."

Elverien van Creij schrijft: "We gaan dit jaar voor Honduras de zusters aan vervoer helpen. Natuurlijk kunt u ook een eigen vastenaktie houden en deze aanmelden bij de vastenaktie: www.vastenaktie.nl. Een sponsorloop houden, even een maandje geen wijntje bij het eten of geen biertje. Statiegeld van lege flessen sparen, u kunt het zo gek niet bedenken of het gaat. Dit geld kunt u dan overmaken op uw eigen vastenaktie. Natuurlijk kunt u familieleden, vrienden en kennissen vragen om met u mee te doen, zodat “het vastenpotje” vol loopt."

Kerk en samenleving Hank organiseert ook dit jaar weer een vastenmaaltijd en vraagt hiervoor een kleine bijdrage. Op 24 maart na de mis wordt deze in het parochiezaaltje (Kerkstraat) gehouden, een sobere maaltijd maar waar mensen even bij kunnen praten onder het genot van een kopje koffie en een broodje. "De kinderen krijgen hun vastendoosjes mee naar huis binnenkort en ook de ouderen kunnen de vastenzakjes gaan vullen."

Intekenlijst
Van Creij: "Na de carnaval komt de intekenlijst achter in de kerk te liggen, maar u kunt zich nu al inschrijven voor deze maaltijd via het contactformulier op www.kerkensamenlevinghank.com o.v.v. vastenmaaltijd. Via dit contactformulier kunt u ook andere ideeën aandragen, denk bijvoorbeeld aan een goed doel waar wij volgend kerkjaar weer voor gaan, suggesties en andere ideeën zijn meer dan welkom."

Donaties zijn ook te doen via www.vastenaktie.nl/va/kerkensamenleving-hank

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.