maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Resultaten quick scan toekomstperspectief WAVA/!GO bekend

6 februari 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - WAVA heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan mensontwikkeling. Dit heeft echter niet geleid tot het gewenste rendement. Gelet op de toekomstige ontwikkelingen in wetgeving en bezuinigingen vanuit het Rijk is het noodzakelijk de bedrijfsvoering aan te passen. Dat blijkt uit de quick scan die het bestuur van WAVA heeft laten uitvoeren. Het WAVA-bestuur en de colleges van de WAVA-gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem stellen binnenkort vast welke maatregelen genomen worden.

De exploitatie van WAVA kan worden verbeterd langs drie lijnen. Ten eerste het vergroten van de doorstroming van sw-medewerkers naar detachering en begeleid werken, in combinatie met het afbouwen van de eigen infrastructuur en activiteiten. Ten tweede vermindering van staf en ander –overheadpersoneel. Tot slot het verminderen van de kosten van de organisatie.

Aanleiding quick scan
In 2012 was er sprake van oplopende tekorten bij WAVA. Ook de vooruitzichten voor 2013 zijn minder gunstig. Vanwege de huidige situatie, de toekomstige wetswijzigingen en de aangekondigde bezuinigingen van het Rijk heeft het bestuur van WAVA in oktober 2012 besloten een onderzoek te laten verrichten naar de huidige situatie bij en het toekomstperspectief van WAVA. Op 31 januari 2013 heeft onderzoeksbureau Iroko de resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan het bestuur van WAVA. Op 5 februari 2013 zijn de resultaten van het onderzoek besproken in de colleges van de WAVA-gemeenten.

Historie
In 2006 zat WAVA in een diepe crisis met grote financiële tekorten. De (nieuwe) WAVA-directie heeft vanaf 2007 gewerkt aan het (financieel) op orde brengen van WAVA. In 2009 zijn keuzes gemaakt over de toekomstige ontwikkeling van WAVA. Een belangrijke keuze die destijds is gemaakt is om WAVA om te vormen van productiebedrijf naar mensontwikkelbedrijf.

Gemeenschappelijke regeling
WAVA is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem. Het uitvoeringsbedrijf !GO BV is onderdeel van WAVA. WAVA voert de Wet sociale werkvoorziening uit voor de zes gemeenten.Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kitty van Laviere, gemeente Oosterhout, tel (0162) 48 92 04. Wethouder Jan Peters is woordvoerder namens het bestuur van WAVA.
 

Lees meer over:

Altena gemeenten wava !go
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.