vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

'Dussen in rep en roer'

4 februari 2013 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Dussen is in rep en roer, meent de PvdA Werkendam. De onderhandelingen over een nieuw dorpshart zijn mislukt. Althans zo lijkt het. Over het plan om in en rondom de bestaande katholieke kerk een nieuw dorpshuis te bouwen kunnen de gemeente en het parochiebestuur het niet eens worden. Maar er is meer.

Daarmee staat immers ook de locatie van een nieuwe brede (basis-)school ter discussie. En die van een nieuwe sporthal. En nog veel meer zaken die van groot belang zijn voor een goed functionerend kloppend hart van dit mooie dorp, meldt de jongste nieuwsbrief van de arbeiderspartij verder. Ook het bestuur van het Middelpunt is (nog) niet bereid om hun gebouw op te geven zonder precies te weten hoe de plannen gaan uitwerken voor hun activiteiten. "We lijken weer terug bij af. Al die jaren van overleg ten spijt," schrijft fractievoorzitter Evert Begemann. "En ik zeg bewust 'we' want de PvdA voelt zich sterk betrokken bij Dussen. Het is een mooie, maar ook sterk verdeelde gemeenschap, waar heel veel mensen zich inzetten voor en bezig zijn met sociale activiteiten, die zo nodig zijn om het dorp leefbaar te houden.

Beoordelen
Om de plannen kans van slagen te geven, zal iedere partij water bij de wijn moeten doen. De leefbaarheid op het platteland kan alleen in stand worden gehouden als iedereen mee werkt. Begemann: "De gemeente zal hierin als aanjager en bruggenbouwer moeten gaan fungeren, maar ook daadkracht tonen. De PvdA zal het college hier op beoordelen."

Lees meer over:

dorpshuis kerk Dussen sportzaal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.