woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos opnieuw The Champ

2 februari 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Marianne Vos is in Louisville (VS) voor de zesde keer wereldkampioene veldrijden geworden. De 25-jarige alleskunner uit Meeuwen reed in de eerste ronde weg bij de concurrentie en snelde vervolgens solo naar de overwinning. Het verwachte gevecht met WB-winnares Katie Compton bleef uit. De Amerikaanse was op het door de sneeuw glad geworden parcours al na enkele honderden meters kansloos na een massale valpartij. Marianne Vos, Sanne van Paassen, de Italiaanse Eva Lechner en de Franse Lucie Chainel-Lefevre bevonden zich voor de val en scheidden zich af.

Compton, achter de val, wist zich toch nog knap naar het zilver te knokken, waarmee ze voor de derde keer tweede werd. De Tsjechische Katerina Nash leek op weg naar het brons, maar op het laatste rechte stuk liep haar ketting eraf en vlak voor de meet werd ze nog gepasseerd door Chainel-Lefevre.

Van Paassen kwam als vierde over de finish.

Lees ook: Zesde wereldtitel voor ongenaakbare Marianne Vos

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.