donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Carnaval: gemeentepils of bier

2 februari 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - Vanaf 9 februari trapt het alcoholpreventieproject ‘Think before you drink’  haar carnavalsactie af tijdens de optochten in onder andere Hank, Dussen, Veghel en Haaren. Onder het motto ‘Wat kies jij?’ lopen verklede mannetjes met een bolderkar mee in de carnavalsoptocht. Met prikkelende stellingen wordt er overgebracht dat je zélf de keuze maakt  in het wel of (bijna) niet drinken van alcohol. 

Gemeentepils is lekker.  Bewust, maar met een knipoog laten de mannetjes in morphsuits tijdens acht optochten in Brabant zien wat de voordelen van niet/weinig drinken zijn. Daarnaast promoten zij de gemeentepils. De carnavallende menigte wordt uitgedaagd om water te drinken. Het is lekker, alcoholvrij en het helpt bij het voorkomen van een kater.

Think before you drink

In de achttien gemeenten van West-Brabant en twintig gemeenten van Brabant Noord, zetten verslavingsinstituut Novadic-Kentron en projectleiders van GGD West-Brabant & GGD Hart voor Brabant zich samen met gemeenten en vele andere (regionale) partijen en organisaties in om jongeren bewust(er) te maken van de schadelijke gevolgen van alcohol en hen weerbaar(der) te maken.
Daarnaast richt het alcoholmatigingsproject zich op het beperken van de beschikbaarheid van alcohol voor jongeren. Doelstelling: géén alcoholgebruik door jongeren onder de 16 jaar en géén overmatig alcoholgebruik door jongeren vanaf 16 jaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.