woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Welpen storten zich op Ghana

1 februari 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Afgelopen zaterdag lag er een dik pak sneeuw en was het koud buiten. Dat weerhield de welpen van Scouting Altena er niet van om net het thema Ghana aan de slag te gaan. De Ghana Challenge groep had een voorbereidingsweekend voor hun reis aankomende zomer.

Scouting Nederland heeft sinds 2010 een partnership met Ghana voor vijf jaar. Het doel van deze samenwerking is de Scouts van beide landen elkaars gewoonten en cultuur te leren kennen. Onderdeel hiervan is het reizen naar elkaars land. De Ghana Challenge groep bestaat uit 15 Roverscouts tussen de 17 en 24 jaar. Zij organiseren deze reis zelf met hulp van twee groepsbegeleiders. Om elkaar te leren kennen en voorbereidingen te treffen organiseren zij diverse gezamelijke weekenden. Deze keer was dat bij de Altenagroep.

Warm
Na het voorstelrondje kwam de actie en kleedde iedereen zich warm aan om naar buiten te gaan. Alleen kleren en een jas bleken niet genoeg om warm te blijven en daarom werd een spelletje "Ren je rot" gestart. Natuurlijk hadden de vragen met Ghana te maken en na het noemen van de verschillende meerkeuzevragen was het tijd om je "rot te rennen" naar het goede antwoord. De kennis van de welpen bleek goed op peil en regelmatig stond iedereen dan ook bij het goede antwoord.

Van al dat rennen kregen de welpen honger en gingen zij pannenkoeken bakken boven een vuurtje. Dit vuurtje kwam van een waxinelichtje en de groep moest dan ook het nodige geduld opbrengen om de pannenkoeken gaar te krijgen. Na het eten kon weer actie ondernomen worden met staartentikkertje. Vol enthousiasme gingen de welpen op in het spel. De sneeuw op de grond maakte het extra leuk en de sneeuwballen vlogen dan ook regelmatig heen en weer.  Met deze actieve afsluiting zat de dag erop en kon er thuis bij de kachel weer opgewarmd worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.