vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Koningin Beatrix 75 jaar vandaag

31 januari 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Koningin Beatrix is vandaag 75 jaar geworden. Een mijlpaal in meerdere opzichten. Nooit eerder heeft Nederland een regerend monarch gehad van deze leeftijd. De vorstin bereikte dit historische feit overigens al op 4 november 2011. Zij nam het record in november over van koning Willem III. Deze was 73 jaar en 277 dagen oud toen hij stopte met regeren.

30-01-2013: een historisch dag ook omdat de majesteit maandag - 28 januari - haar aftreden aankondigde en zij plaats gaat maken voor haar zoon, Prins Willem Alexander. Het is dus haar laatste verjaardag als koningin.

Bezoek aan Aalburg
Op de foto loopt burgemeester Fons Naterop van Aalburg met de vorstin op tijdens haar laatste bezoek aan deze gemeente. Koningin Beatrix opende op 12 oktober 2011 officieel Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein. Over een historisch moment gesproken... (Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.