zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Overvallers super Nieuwendijk opgepakt - UPDATE

31 januari 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Drie mannen worden verdacht van de overval op de supermarkt in Nieuwendijk op 10 januari. Deze zijn nu door de politie in hun kraag gevat. Bij de overval werd een vuurwapen gebruikt. Ging men aanvankelijk uit van één dader, nu blijken er dus drie mannen in verband gebracht te kunnen worden met de onrechtmatige daad op die bewuste donderdagavond rond 18.45 uur.

De politie kwam de drie, afkomstig uit Breda (2) en Oosterhout (1), op het spoor onder meer door tips die via Burgernet binnenkwamen. Vrij snel na de overval liet de politie een dergelijk bericht uitgaan. Kennelijk met een goed resultaat, want op een gegeven moment tekende zich een profiel af waardoor ook andere overvallen in de regio in verband gebracht konden worden met het drietal. Het onderzoek naar de omvang van alles wat deze lieden op hun kerfstok hebben, loopt nog steeds door. De hermandad neemt aan dat nog meer feiten boven tafel zullen komen van misdrijven waar de drie verdachten bij betrokken zijn geweest. Zo wordt het trio nu verdacht van betrokkenheid bij de overval op de supermarkt in Steenderen op 3 januari. Ook worden ze verdacht van een eerdere overval in Waspik, aldus de politie.

Overval
In Nieuwendijk kwam rond 18.45 uur een overvaller de supermarkt binnen. Hij droeg een bivakmuts. Er waren op dat moment negen mensen in de winkel aanwezig, (zeven klanten en twee personeelsleden). De dader dreigde met een vuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een geldbedrag vanuit de kassa. Er is niemand tijdens de overval gewond geraakt. Ook de Koninklijke Luchtmacht werd middels een Apache Gevechtshelikopter ingeschakeld. Deze speurde met warmtebeelden de omgeving af. Die poging bleef echter zonder resultaat.

UPDATE - Recente overvallen
Het drietal wordt op dit moment verdacht van betrokkenheid bij:

- overval op een supermarkt in Nieuwendijk, gepleegd op donderdag 10 januari .
- overval op een mobiele broodjeszaak in Waspik, gepleegd op vrijdag 25 januari
- overval op supermarkt in Waspik, gepleegd op maandag 28 januari
- overval op een supermarkt in Steenderen (Gelderland), gepleegd op 3 januari

Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere feiten of arrestaties bijkomen.
Vanzelfsprekend maakten de delicten diepe indruk op de slachtoffers. Bij geen van de overvallen zijn er mensen gewond geraakt, hoewel er bij de overvalpoging op de mobiele broodjeszaak in Waspik twee schoten werden gelost. De slachtoffers zijn al door de politie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in het onderzoek en de arrestaties van drie verdachten.

Achter slot en grendel
De drie arrestanten zijn:
- een 31-jarige man uit Oosterhout
- een 32-jarige man uit Breda
- een 40-jarige man uit Breda

Zij werden woensdagavond 30 januari 2013 gearresteerd. Het drietal zit in beperking. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Tips
Ook in dit geval kreeg het rechercheteam weer hulp en bruikbare tips vanuit het publiek. De politie vraagt in de strijd tegen overvallen, inbraken en straatroven om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties en om aanvullende informatie door te geven.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.