zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Verdachte van misbruik buurmeisjes vrijgesproken

30 januari 2013 (door WoudrichemNet)

BREDA - Een 49-jarige man uit Almkerk is dinsdag vrijgesproken van het plegen van ontucht met twee buurmeisjes. De rechtbank in Breda vindt de verklaringen van de slachtoffers alleen niet genoeg om de man te kunnen veroordelen, ook al acht een deskundige ze betrouwbaar.

Tegen de Brabander was een werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke cel geëist. De rechtbank stelt echter niet te kunnen vaststellen of ontkrachten dat sprake is geweest van ontucht.

De beide meisjes deden in 2011 aangifte tegen de buurman. De man zou de twee onzedelijk hebben betast. De buurman ontkent dit te hebben gedaan, hij heeft naar eigen zeggen alleen met een van de meisjes gestoeid. Naast de meisjes heeft ook onder anderen hun moeder een verklaring afgelegd. Die zou echter gebaseerd zijn op informatie van de meisjes zelf. De deskundige noemde de verklaring van een andere getuige onbetrouwbaar. (NOVUM)

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.