vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Brute straatroof in Sleeuwijk

28 januari 2013 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Een 81-jarige vrouw uit Sleeuwijk is donderdagmiddag rond 15.00 uur op Het Gerecht het slachtoffer geworden van een brute straatroof. Het slachtoffer had boodschappen gedaan in een supermarkt, een tijdschriftenzaak en een groentewinkel.

Bij de groenteboer zag ze twee jonge vrouwen staan. Deze spraken haar kort daarna ter hoogte van de school/ kerk aan en  vroegen hoe ze met de bus naar Tilburg moesten. Daarna stak de bejaarde vrouw de kruising over Het Gerecht in. Zij voelde vervolgens dat iemand haar in haar rug duwde, waardoor ze viel. Ze zag een jongen met haar tas wegrennen. Daarin zat ook haar portemonnee met haar pinpas. Later die middag bleek dat daarmee al 1.500 euro was opgenomen.

Burgernet
De politie vermoedt dat de twee vrouwen en de jongeman die het slachtoffer omver duwde met elkaar samenwerkten. De politie heeft direct een burgernetbericht verstuurd met een signalement van de verdachten rondgestuurd en in de omgeving naar de dader(s) gezocht. Er zijn ook camerabeelden die nader worden onderzocht. Van het slachtoffer is een uitgebreide aangifte opgenomen.

ui het burgernetbericht blijkt dat het zou gaan om twee meisjes in de leeftijd van 13-15 jaar en een jongen van ongeveer 15 jaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.