vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Open Dag Altena College: gezellig, druk en nuttig

28 januari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het was gezellig druk bij de Open Dag van het Altena College. Op woensdag 23 januari konden leerlingen van de basisscholen samen met hun ouders/verzorgers een kijkje nemen in de school. Daar maakten veel mensen gebruik van.

Alle vaksecties en begeleidingsteams waren er helemaal klaar voor om de leerlingen en hun ouders te laten zien wat het Altena College te bieden heeft. Iedereen was enthousiast, waardoor er een leuke en gezellige sfeer was en de bezoekers heel ongedwongen konden kennismaken met de mensen die op het Altena College werken. Ook stonden er in de ontvangsthal leerlingen klaar om bezoekers, die dit op prijs stelden, een rondleiding te geven. Op deze manier konden bezoekende leerlingen en ouders/verzorgers ook aan de huidige leerlingen vragen hoe zij het vinden op het Altena College. Deze service wordt erg op prijs gesteld.

Koe
Zowel ’s middags als ’s avonds konden de bezoekers sfeer proeven, informatie inwinnen, onderdelen van vaklessen bijwonen en zelf actief zijn bij verschillende vakken. Bij de afdeling natuurverkenning konden de leerlingen het hart van een koe onderzoeken en natuurlijk even kijken bij de kuikentjes. Zo liet elke vaksectie iets zien uit hun lesprogramma en was er veel te zien en te beleven.

De doelstelling van de Open Dag is om leerlingen en ouders/verzorgers te laten zien waar het Altena College voor staat, leerlingen een reëel beeld te geven over wat zij tijdens hun schoolloopbaan gaan tegenkomen en wat men van het Altena College kan verwachten. (Foto Altena College)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.