vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Redactie Woudrichem.net breidt zich uit

25 januari 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Sinds kort is de redactie van het snel groeiende Woudrichem.net uitgebreid. Gaby van der Kruit-Stok versterkt de gelederen met haar vlotte pen. Zij gaat voor het Woerkumse digitale marktplein artikelen schrijven en zal deze waar nodig en mogelijk ook van een foto voorzien. Omdat Gaby in Woudrichem woont, gebeurt die berichtgeving vanuit het hart van de lokale gemeenschap. Dus met de betrokkenheid bij alles wat er gebeurt in en rond de Vestingstad zit het dus meer dan goed.

De redactie kwam Gaby tegen op één van de netwerkbijeenkomsten van Open Coffee Altena. Al snel ontstond de klik, met als resultaat dat zij nu ook voor Woudrichem.net zal schrijven. Gaby van der Kruit runt een eigen tekst- en redactiebureau onder de naam Gavoortaal.nl. Vandaaruit heeft zij dus een brede ervaring als het gaat om journalistiek en tekstschrijven.

Lokaal en regionaal
Woudrichem.net vormt samen met Werkendam.net en Aalburg.net een stevig informatieplatform, natuurlijk lokaal, maar ook regionaal, onder de noemer Stedennet Altena. In 2009 ging Aalburg.net als eerste van het drietal de lucht in. Toen die site een succes bleek, kwam al snel daarna Werkendam.net online, met als hekkensluiter in 2011 Woudrichem.net.
De digitale marktpleinen brengen informatie onder het motto 'Alles over...' en bieden naast actueel nieuws ook heel veel achtergrondinformatie bedoeld als naslagwerk. Sterk zijn de sites ook met hun uitgebreide Agenda's. Iedereen kan hiervoor informatie, persberichten of anderszins opsturen. De drie digitale marktpleinen worden ieder gerund door lokale redacties.

Samenwerking
In 2012 kwam, op initiatief van Aalburg.net, ook een goede samenwerking met Het Kontakt van de grond: de weekkrant  en Stedennet Altena werden mediapartners. Samenwerken betekent in dit geval nieuws uitwisselen, gezamenlijk(e) acties promoten, maar ook advertenties doorplaatsen die als package deal scherp kunnen worden aangeboden. Simpel gezegd: adverteren op Stedennet Altena én het Kontakt levert korting op.

Op radio Oké FM verzorgt de redactie van Aalburg.net wekelijks het Regionaal Nieuwsblik tijdens de Vrijdagavondshow met Henri Verhagen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.