vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Getuigen gezocht van laffe overval Wijk en Aalburg

24 januari 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Gisteravond, woensdag 23 januari, vond tussen 22.30 en 22.45 uur een overval plaats in de Oude Kerkstraat. Dit gebeurde tegenover Aardappelhandel Altena. In de woning op dat adres werd een echtpaar overvallen, dat bij de vechtpartij gewond raakte. De twee overvallers zijn met lege handen vertrokken. Ze vluchtten weg richting Maasdijk.

De politie vraagt vraagt mensen die woensdagavond rond dat tijdstip in die omgeving waren - en iets hebben gezien of gehoord - zich als getuige te melden. U kunt bellen met nummer 0900-8844.

UPDATE
Twee gemaskerde mannen belden aan en de bewoner opende nietsvermoedend de voordeur. Deze werd direct bedreigd met een vuurwapen en een groot mes. De daders wilden geld. De echtgenote van de bewoner hoorde het lawaai van de stemmen en ging kijken. Ook zij werd bedreigd en geslagen, met een worsteling tot gevolg tussen de bewoner en de overvallers. Eén van hen raakte daarbij - vermoedelijk - gewond, aldus de berichtgeving.

Geschokt
De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de daders maar hen niet aangetroffen. Om 22:52 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd die zich ogenblikkelijk naar de plek des onheils spoedden. Het echtpaar is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. De vrouw was licht gewond aan haar hoofd en de man aan zijn handen en hoofd. De buurt is geschokt en het voorval is het gesprek van de dag.

Parkeerplaats
Zo geeft onder meer VV Wilhelmina'26 aandacht aan het voorval door middel van een oproep op de clubsite: 'De regiopolitie Midden en Brabant heeft gevraagd of er onder onze leden (die woensdagavond aanwezig waren op sportpark de Ebbe) misschien nog mensen zijn die iets is opgevallen? Het kan zijn op de parkeerplaats naast ons trainingsveld of bij het huiswaarts keren aan de overzijde van de dijk. Mocht dat zo zijn graag even melden bij Henk Treffers.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.