zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

IJsbanen in de regio gaan open, ook in Aalburg

22 januari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Zo zoetjes aan gaan de ijsbanen dan toch open. Koning Winter was uiteindelijk streng genoeg. Vandaag ging de ijsbaan in Zuilichem al open en valt er morgenmiddag ook op de baan in Babyloniënbroek te schaatsen. In Genderen wordt al volop geschaatst op de plas bij de Ruiterhof. Als het blijft vriezen dan regelt buurtvereniging De Dijkkijkers zaterdag daar een koek- en zopietent.

In Meeuwen is er voor kinderen ook een speciale ijsbaan gemaakt op de Korenmolen: daar kan al een aantal dagen geschaatst worden. Nu alleen Aalburg nog! En dat gaat morgenmiddag gebeuren. De baan is geveegd dank zij vele vrijwilligers en er kan dus gereden worden. De toegang is gratis..

Morgenmiddag (woensdag) zal ook de baan in Woudrichem open zijn (opening 15:30 uur door burgemeester Frank Petter), evenals ijsclub Hermine in Sleeuwijk

Vorig jaar
Overigens gaan de ijsbanen iets vroeger open dan vorig jaar. Toen was het 4 en 6 februari 2012 eer dat de banen vrij gegeven werden. (Zie betreffende artikelen) (Foto Genderen - Ruiterhof 2012)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.