zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Busje komt zo.... Of toch niet?

22 januari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Onlangs besloot de gemeenteraad medio augustus 2013 in Nieuwendijk een interlinerhalte aan te leggen. Dit besluit werd door de inwoners van Nieuwendijk en omliggende gemeenten met gejuich ontvangen. Nu werd tijdens de afgelopen behandeling van het onderwerp de indruk gewekt dat de dienstregeling per 1 januari zou ingaan, aldus het CDA. Er rees twijfel.

De partij controleerde die indruk tijdens de afgelopen commissievergadering met de vraagstelling: 'Stopt de bus nu wel of niet in Nieuwendijk?' Hierop werd door de wethouder niet direct geantwoord. Hij gaf aan dit na te zullen gaan. Het CDA stelt nu 'signalen te hebben ontvangen van Nieuwendijkse inwoners dat de bus niet stopt in Nieuwendijk. Dit hebben wij ook onderzocht.'

Onduidelijkheid
In de dienstregeling van Veolia staat dat de bus vanaf januari 2013 stopt in Nieuwendijk. Ook wordt dit aangeven op de halte-informatieborden en elke dag verschijnt deze info op de display's in de bussen. CDA-woordvoerder Otto van Breugel: 'Deze onduidelijkheid levert in sommige gevallen de nodige frustratie op wanneer een bus niet komt of tijdens de rit niet stopt in Nieuwendijk, terwijl het wel in de dienstregeling is aangegeven. Er heerst momenteel heel veel onduidelijkheid bij de reizigers, vooral onder studerende jongeren uit Nieuwendijk die gebruik maken van de interliner.'

De CDA-fractie stelt daarom binnen de gemeenteraad onderstaande vragen aan de orde waar de partij schriftelijk antwoord op wil:

  1. Bent u op de hoogte dat de dienstregeling nu al is aangepast terwijl de bus er niet stopt. Zo ja, wat vindt u van deze onduidelijkheid naar de reizigers toe.
  1. Wat heeft u eraan gedaan om deze onduidelijkheid te voorkomen en bent u bereid om dit in overleg moet Veolia aan te passen en wat wilt u aan de onduidelijkheid gaan doen.
  1. Nu de gehele dienstregeling is gerealiseerd (display's ,halteborden en de dienstregeling), is het mogelijk om direct een tijdelijke halte te realiseren ter hoogte van Xinix zodat onze jongeren en andere reizigers direct gebruik kunnen maken van de mogelijkheid in Nieuwendijk en niet nog een half jaar te moeten fietsen naar de Tol.
  1. Bent u het met het CDA eens dat het probleem van het stallen van fietsen niet een groot probleem is. Wellicht kunt u met Xinix overleggen waar ze bij hun openstelling de fietsen plaatsen en kunt u in goed overleg met Xinix tijdelijk hiervan gebruik maken.

Lees meer over:

cda bus Nieuwendijk interliner
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.