woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Vos oppermachtig in Hoogerheide

21 januari 2013 (door AalburgNet)

MEEWUEN / HOOGERHEID: De wereldbeker cross kon Marianne Vos niet meer winnen. Daarvoor miste ze in het begin van het lopende seizoen teveel wedstrijden. Maar de laatste weken laat het multitalent voortdurend zien wie de beste is. Zondag was ze ook op de ijsvlakte van Hoogerheide oppermachtig in de laatste wereldbekerwedstrijd van deze winter. Katie Compton, die zich al in eigen land voorbereidt op de WK van over twee weken, was er niet bij. Maar de Amerikaanse had de eindzege al op zak. Sanne van Paassen werd achter Vos 2e en stelde daarmee ook de 2e plaats in het eindklassement veilig.

De eerste ronde in het Siberisch aandoende Hoogerheide zette het Rabo-trio de toon. Sabrina Stultiëns nam initiatief en zette voor ploeggenote Vos een prima cadans neer in die openingsronde, waarin het vooral aan kwam op aanvoelen en verkennen. Sanne van Paassen nestelde zich op de 3e positie. Stultiëns viel vlak voor het einde van die eerste ronde vooraan weg, omdat ze het laatste klimmetje niet goed op kwam. Maar vervolgens reden Vos en Van Paassen gezamenlijk vlot weg van de concurrentie.

Een val halverwege kostte Van Paassen haar positie naast kopvrouw Vos, maar de 2e Nederlandse verdedigde de plek achter de koploopster daarna knap. Vos nam zo min mogelijk risico's op het gladde en bij momenten gevaarlijke parcours. Maar ze liep toch verder uit op de rest. Marianne Vos: “Het was ontzettend uitkijken. Ik heb zo geconcentreerd mogelijk gereden, want voor je het weet, lig je en is het voorbij. Maar gelukkig liep het allemaal erg goed. Ik voel me heel goed momenteel. Nu kijken we uit naar het WK.” (Rabosport)

Lees meer over:

Marianne vos Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.