vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Actie 'IJsbaan sneeuwvrij door Apache' is van de (ijs)baan

21 januari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - GENDEREN: Eerder vanmiddag werd duidelijk dat de actie om een Apache in te zetten om de ijsvloeren van de banen in Aalburg en Broek sneeuwvrij te maken, het niet gered heeft. Defensie is wat minder tot niet ingesteld op dergelijke spontane acties. Maar ook is het ijs te broos om er überhaupt op te kunnen schaatsen. Maar een strakke actie van Nieuws uit Genderen en Digtaalburg was het wel...

Joop Lankaar, webmaster van Genderen.org, nam afgelopen vrijdag contact op met Defensie. Hij deed dat via de website van Vliegbasis Gilze-Rijen en kreeg de mededeling op zijn scherm dat er binnen twee dagen contact zou worden opgenomen. Maandagmorgen belde Lankhaar zelf nog met de vliegbasis om zijn vraag de nodige kracht te geven. De woordvoerder van de afdeling Voorlichting liet weten sympathie te hebben voor het idee,  maar dat acties altijd ver van tevoren worden voorbereid. Defensie was niet de aangewezen partij om hierin op te treden.

Slecht
Eveneens had hij contact met de lokale ijsbaansecretaris. Deze liet hem weten dat, ook als zou er een Apache boven de bevroren plas komen hangen, het ijs dan nog te slecht zou zijn om er op te kunnen schaatsen. Jammer. Maar de actie was - nogmaals - leuk. Nu moet wel blijven vriezen...

Weersverwachting op dit moment: (16:00 uur) op Aalburg.net

Gevoelstemperatuur: -3, windrichting O, windkracht 2.
Luchtvochtigheidsgraad: 100 %, Zicht: 3.49 km, druk: 0,98 bar
Zonsopkomst 08:32 zonsondergang: 17:09

De weersvoorspelling voor vandaag in Aalburg is overwegend bewolkt:
min / max: -4° / -1° Weertype overwegend bewolkt voor Aalburg

Morgen wordt het weer in Aalburg perioden met lichte sneeuw:
min / max: -4° / -1° Weertype perioden met lichte sneeuw voor Aalburg

 

Lees meer over:

Ijsbaan Apache Altena sneeuw Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.