woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

'Op de Aalburgse Markt kan best een ijsbaan komen'

21 januari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Het is natuurlijk nog maar de vraag of de Koninklijke Luchtmacht de ijsbaan in Aalburg en 'Broek daadwerkelijk met een Apache gaat 'schoonwaaien.' En wanneer gebeurt dat dan...? Ambtelijke molens draaien doorgaans langzaam.

Een aantal ondernemers rond de Markt wil niet wachten op de (twijfelachtige?) uitslag en heeft het idee gelanceerd (een deel van) de Markt in Aalburg met een dun laagje water te besproeien. Op die manier kunnen de kinderen (en uiteraard hun ouders...) toch schaatsen. Juist omdat het er op de korte termijn niet op lijkt dat de ijsbanen in de buurt veilig open kunnen.

Naast Miranda de Waal (Mikado) is ook René Lucas (Cigo Lucas) één van de initiatiefnemers voor dit plan: 'Als de gemeente de sneeuw op het marktplein aan de kant schuift en er een boarding van maakt, dan kan de brandweer dunne laagjes water op het plein spuiten en voila... Dan heb je een prachtige ijsbaan! Een paar strobalen voor de scherpe bankjes en klaar ben je.' Het idee is om alles op te bouwen dinsdag direct na de weekmarkt.

Na de weekmarkt
Vandaag (maandag) wordt contact gezocht met de gemeente om het enthousiaste plan voor te leggen. Wordt vervolgd dus...

Eerder lanceerden de sites Nieuws uit Genderen en Digitaalburg het idee om Aapches in te zetten om de ijsbanen schoon te maken als tegenprestatie voor de geluidsoverlast. Die spontane internetactie bereikte zelfs de papieren media: Het Kontakt en het Algemeen Dagblad wijdden er een artikel aan. (Foto Aalburg.net)

- UPDATE 1 -
De gemeente heeft inmiddels laten weten in te willen stemmen, mits de marktmeester akkoord is. Dat overleg volgt morgen. Mocht de ijsbaan wel opengaan, dan zal de actie 'markt onder water' natuurlijk niet doorgaan. De ijsbaan gaat voor alles. Inmiddels al wel de brandweer gemobiliseerd en heeft ook het AD er lucht van gekregen... Die hing al aan de lijn. Wordt weer vervolgd.

- UPDATE 2 -
Duidelijk is inmiddels dat de ijsbaan niet open zal gaan op korte termijn. Het ijs blijkt gewoon te broos door de sneeuwlaag en er kan helaas niet op geschaatst worden. Bovendien worden er nu temperaturen gemeten boven 0 graden.
Lees HIER...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.