dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Bejaarde deelt klappen uit en mept met biljartkeu

21 januari 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een 93-jarige bewoner van Zorgcentrum De Lemmenskamp in Woudrichem is zaterdagmorgen 19 januari rond 10.00 uur door een 79-jarige man mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij zich in de hal - in de centrale ruimte van de aanleunwoningen - bij het biljart bevond. Plotseling kwam een bewoner van één van de zelfstandige aanleunwoningen op hem af. Hij kreeg direct een vuistslag in het gezicht. Een getuige zag dat het slachtoffer daarna door zijn belager met een biljartkeu op het hoofd werd geslagen. Het slachtoffer liep een hoofdwond op die gehecht werd in het ziekenhuis.

Carolien Gaakeer, locatiemanager van De Lemmenskamp: ‘De situatie heeft veel indruk gemaakt op iedereen, zowel in ons zorgcentrum als bij de externe aanleunwoningen van de woningcorporatie. Gelukkig gaat het met onze bewoner naar omstandigheden goed. Meneer is logischerwijs erg geschrokken. Ons verzorgend personeel houdt de gezondheid van hem extra in de gaten. Daarnaast hebben we contact met de familie, de woningcorporatie en andere betrokken partijen. We zijn extra alert op de sfeer en rust de komende periode. We proberen zoveel mogelijk een luisterend oor te bieden en de onrust weg te nemen. De zaak ligt op dit moment ter verdere afhandeling bij de politie. Over het verdere verloop is op dit moment nog niets duidelijk.’

Aangevallen
De aangever verklaarde verder dat hij op 2 januari jl. ook al door dezelfde man was aangevallen. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau en verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is niets bekend over de reden van de schermutseling tussen de twee bejaarde heren.

Omroep Brabant meldt dat Woningcoorperatie Woonlinine maatregelen neemt tegen de man uit de aanleunwoning. Wat die maatregelen zijn wordt niet bekend gemaakt.

Lees meer over:

Politie Lemmenskamp bejaarden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.