zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

PvdA wil verruimde toegang Activiteitenfonds

19 januari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Werkendamse PvdA heeft het college gevraagd te zorgen dat mensen met een inkomen van 110 tot 120% van het sociaal minimum weer een beroep kunnen doen op het Activiteitenfonds. Daarmee wordt het ook voor deze groep mensen meer haalbaar om weer actief deel te nemen aan activiteiten op het gebied van cultuur, educatie, recreatie en sport omdat er een financiële bijdrage verstrekt wordt in de hieraan verbonden kosten.

Het vorige kabinet legde de mogelijkheden voor ondersteuning aan mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum aan banden. Voortaan mochten onder andere de langdurigheidstoeslag en de kortingspassen voor culturele, maatschappelijke of sportieve voorzieningen alleen nog maar verstrekt worden aan mensen met een inkomen tot maximaal 110% van het sociaal minimum.
'Hoewel de PvdA graag anders wilde, had de gemeente het zo maar uit te voeren. Aan het einde van 2012 heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid echter kenbaar gemaakt dat gemeenten met onmiddellijke ingang ruimere mogelijkheden krijgen om kortingspassen te verstrekken aan inwoners met een laag inkomen. Het Activiteitenfonds, zoals de gemeente Werkendam dit kent, valt onder deze verruimde mogelijkheden,' aldus Corine Verweij van de PvdA-fractie Werkendam.

Lees meer over:

pvda activiteitenfonds
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.