vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Internetactie: Apache zou ijsbanen sneeuwvrij moeten maken

18 januari 2013 (door AalburgNet)

 

WIJK EN AALBURG / GENDEREN - De websites Nieuws uit Genderen en Digitaalburg zijn vanmorgen een actie gestart om de ijsbanen van Wijk en Aalburg en Babyloniënbroek te laten schoonblazen door Apache helikopters van de Koninklijke Luchtmacht. Digitaalburg plaatste vanmorgen berichtjes op Facebook en Twitter dat de luchtmacht op deze manier wat terug zou kunnen doen voor de geluidsoverlast die de helikopters met regelmaat veroorzaken. Joop Lankhaar van Nieuws uit Genderen diende vervolgens een verzoek in bij Defensie (Vliegbasis Gilze-Rijen). Die hebben laten weten binnen twee dagen met een antwoord te komen.

Inmiddels heeft weekblad Het Kontakt er een artikel aan gewijd en heeft het Algemeen Dagblad (AD) belangstelling getoond voor de spontane ijsbaan-sneeuwvrij-door-een-apache-actie. De redactie van Aalburg.net steunt de actie van harte en zet de berichtgeving - ook in de social media - zo breed mogelijk door. Alles voor het schaatsen... Ook het AD heeft op de regiopagina van haar zaterdageditie een stukje geplaatst. Nu is de Koninlijke Luchtmacht weer aan zet... (Foto Wim Vis: een Apache op een oefenlocatie in Duitsland) 

Nieuwendijk
Apaches waren eerder deze week ook al in het nieuws door hun inzet na de overval op de Coop Supermarkt in Nieuwendijk.

Lees dit bericht: Apache bood hulp na overval

Lees meer over:

Ijsbaan Apache Altena sneeuw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.