zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Elfde Etappe Dakar vroegtijdig afgebroken

17 januari 2013 (door WerkendamNet)

DAKAR / WERKENDAM - De elfde etappe van de Dakar Rally is wegens stortregen en overstromingen vlak na de start door de organisatie afgebroken voor de vrachtwagens en auto’s. De Nederlandse vrachtwagenrijder Peter Versluis van het Eurol VEKA MAN Rally Team blijft hierdoor op de zevende plaats in het algemeen klassement.

Wij stelden Peter Versluis de vraag of hij het een goede beslissing vond dat de proef was afgelast en zijn antwoord was duidelijk. ”Ik vind het geen goede beslissing, want we hebben hier net een van de motorcoureurs gesproken en die hebben wél heel de etappe gereden. Deze coureur zei mij dat precies waar WP1 eindigde een rivier was waar de motoren ook doorheen zijn gegaan. Dat was eigenlijk het enige wat een beetje problematisch was en voor de rest was het gewoon weer goed te doen“.

Kleine schade
Op de voorruit van de MAN truck van Peter Versluis is wat schade te zien omdat een andere truckdeelnemer in de weg stond. De MAN truck van Peter Versluis had een enorm hoge duin waar ze overheen moesten, iets wat een flinke klim was en wat een paar minuten duurde om bovenop deze duin te komen. De snelheid moest er daarom in gehouden worden en daar aangekomen zag Versluis een blauwe achterkant van een andere truck die net achter het topje van de duin stond. Stoppen was geen optie, want dat betekent dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen met het beklimmen van de duin en dan ben je weer een paar minuten verder. Dus er werd besloten om er links achterlangs te gaan. Versluis toeterde nog een keer maar dat werd blijkbaar niet gehoord, want op dat zelfde moment kwam de andere truck volop achteruit rijden en dat was ‘bats’, boven op de cabine van de MAN truck.

De elfde etappe van woensdag 16 januari was dus een dag waarop niets werd gewonnen en niets werd verloren, natuurlijk met uitzondering van schade aan de cabine van Versluis. Pascal de Baar en Marcel van Vliet zijn beiden niet gestart als gevolg van de vroegtijdige afbreking van de etappe. (Foto Veka Racing)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.