vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Themamarktdag op Lemmenskamp

17 januari 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op zaterdag 26 januari is iedereen van harte welkom op de marktdag van zorgcentrum De Lemmenskamp in Woudrichem. Er zijn diverse kraampjes ingericht met boeken van vroeger, in het bijzonder met boeken van W.G. van de Hulst. Daarnaast zijn er kraampjes met brocante spullen uit grootmoederstijd en bloemstukjes. De markt is voor iedereen gratis toegankelijk tussen 10.30 uur en 16.00 uur. er is van alles te doen.

Oudere mensen kennen de W.G. van de Hulst boeken van vroeger nog wel. Er zijn veel mensen die deze boekjes gespaard hebben. Vroeger werden de boekjes ‘met een boodschap’ met Kerst uitgedeeld op zondagscholen. In die tijd was het heel bijzonder dat je een boekje kreeg. Om de herinneringen van die tijd op te halen, organiseert zorgcentrum De Lemmenskamp een speciale dag rondom het thema W.G. van de Hulst. Bijna alle boeken van deze schrijver zijn in de kraampjes van de verzamelaars te zien. Ook zijn er ansichtkaarten van W.G. van de Hulst junior.

Om 14.00 uur kunnen mensen aanschuiven bij de dialezing over W.G. van de Hulst. Annemarie Fokker is een enthousiaste verzamelaar en verzorgt al jaren lezingen over de beroemde schrijver. Aansluitend wordt er een documentaire over de schrijver gedraaid. Ook op de speciale tentoonstelling over W.G. van de Hulst, verzorgd door Andries Hibma, kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Een middag vol herkenning, waarop mensen weer even ‘terug in de tijd’ gaan.

Markt
Om het thema W.G. van de Hulst heen is een sfeervolle markt opgebouwd. Verzamelaars tonen diverse nostalgische boeken, jeugdboeken, geschiedenis- en streekboeken. Maar ook zijn er nieuwe boeken op de markt te vinden, brocante spullen uit grootmoederstijd en bloemstukjes. Voor de kinderen zijn er kleurplaten aanwezig. Iedereen is van harte welkom, de koffie staat klaar!

Welkom
Teammanager zorg van zorgcentrum De Lemmenskamp Ine Vermeulen: ‘Vanuit onze zorgorganisatie De Riethorst Stromenland vinden we het belangrijk dat we mensen van buitenaf zoveel mogelijk bij ons zorgcentrum betrekken. We zijn erg blij dat we zoveel hulp aangeboden krijgen om deze marktdag te organiseren. We weten van onze bewoners dat het onderwerp erg aanslaat. Ik wil iedereen uitnodigen om ook eens binnen te lopen. Wellicht met ouders, oudere buren of kennissen. De koffie staat klaar en de toegang in gratis!’

Meer info in De Agenda op Woudrichem.net...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.