vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Fotograaf Arie Jonkman sterk in 360 graden beweging

16 januari 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Professioneel fotograaf Arie Jonkman heeft weer iets nieuws. De Werkendammer (ex binnenvaartkapitein) combineert 360 graden foto's met filmbeelden. Zo kan een interactieve tour gemaakt worden door een schip, een bedrijfshal, een showroom, een landschap of wat de klant maar wil laten zien.

Jonkman legt het graag uit, waarbij zijn enthousiasme geen grenzen kent: 'In de roundshot staat een thumbnail (van een film - red.) van bijvoorbeeld een werkplek. Als je op de thumbnail drukt, komt de film beeldvullend in beeld. Als je weer op de film klikt, verkleint de film weer naar thumbnailformaat en draait de roundshot weer verder." Anders gezegd: in een panoramafoto of een 360 graden foto kan een film gemonteerd - en getoond - worden. Jonkman heeft de nieuwe werkwijze toegepast op een biologische tuin in aanleg, waar hij werkt vanuit een plattegrond. 'De techniek kan ook toegepast worden op websites, of voor een presentatie op een laptop', meldt de technische digitalist nog. De resultaten zijn, toegegeven, te typeren van fraai tot verbluffend.

Demonstraties
Voor wie het allemaal nog niet precies begrijpt, meer interesse of vragen heeft, Arie Jonkman is eenvoudig te mailen of te bellen en ook een demonstratie is mogelijk. E-mail: info@jonkmanfotografie.nl - telefoon 0653 913 303.

Voor een kleine demonstratie: klik hier... Kijken en klikken is hier het motto.

Binnenvaart
Arie Jonkman heeft 25 jaar als kapitein op een binnenvaarttanker gewerkt, fotograferen was in die tijd voornamelijk hobby. Vanuit die hobby is geleidelijk de professionele fotografie ontstaan. Sinds het jaar 2000 is Jonkman fulltime als fotograaf werkzaam en verschillende scheepvaartbladen publiceren iedere week zijn foto’s.

Jonkman is autodidact en weet de digitale technieken van deze tijd goed toe te passen: het bewerken van foto’s, compilaties maken met logo’s, het ontwerpen en vervaardigen van bedrijfspresentaties met een combinatie van foto en film en geluid, nachtfotografie, enzovoorts. (Bij de foto: Jonkman zelf 'gechoten' - Foto Shipnet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.