dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Voorleesdagen komen eraan

16 januari 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM /  ALTENA - 2013 is uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen, de Nationale Voorleesdagen lopen van 23 januari tot en met 2 februari. Onder meer CBS Eben Haezer uit Woudrichem doet mee aan het Voorleesontbijt, het begin van de Nationale Voorleesdagen. 

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Verhalen
Deze dagen bieden een unieke kans om voor te lezen uit het werkelijk schitterende boek Verhalen van Altena. Verhalen van Altena is een samenwerkingsproject van Bibliotheek Altena en Historische Reeks Land van Heusden en Altena. In 56 verhalen is de geschiedenis van het gebied in verhalen voor kinderen geschreven (redactie Paula Jorritsma) en getekend (Floris Hovers). Hierbij zijn de tien tijdvakken, zoals gebruikt in het primair onderwijs, als ‘kapstok’ gebruikt. De verhalen zijn gebaseerd op échte gebeurtenissen en personen.

De verhalen bij dit project zijn in zijn geheel te lezen in de onderwijsbundel, uitgegeven door de Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Onlangs werd het gehele project gepesenteerd op de basisschool in Oudendijk

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.