woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marianne Vos traint niet om te trainen

15 januari 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Trainen om te trainen, zonder wedstrijd in het vooruitzicht. Marianne Vos vindt dat helemaal niets. Tijdens haar trainingen richt zij zich altijd helemaal op de wedstrijden die komen gaan. Dat heeft zij ook nodig.

Marianne Vos in een interview met Atletiekweek: ‘Twee maanden trainen zonder échte wedstrijden? Ik moet er niet aan denken. Ik vind trainen heerlijk, maar dan wel met een wedstrijd als doel, op een redelijk korte termijn. Ik heb minstens tachtig wedstrijddagen per jaar, dat zegt wel genoeg. Ook vóór een grote wedstrijd als bij de Olympische Spelen rijd ik veel wedstrijden. Ik heb die prikkel nodig om gemotiveerd te blijven. Voor het veldrijden doe ik wel looptrainingen, maar nooit meer dan 30 tot 45 minuten. Toch is er wel wat veranderd. Vroeger zei ik altijd dat ik ben gaan fietsen omdat ik niet van lopen hou. Nu begin ik dat lopen als afwisseling ook leuk te vinden. Een hele marathon kan ik me niet voorstellen, maar dat ik na mijn fietscarrière eens een halve marathon zal lopen sluit ik niet uit.’ (Foto archief Aalburg.net)

TIP: Lees ook het artikel op Runnersfoto

Lees meer over:

Marianne vos Meeuwen trainen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.