zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Regionale sportverkiezing inspirerend bindmiddel

15 januari 2013 (door AalburgNet)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Powerhouse Sport Awards is het bewijs dat een evenement als deze regionale sportverkiezing een inspiratiebron en bindmiddel voor de sporters en verenigingen kan zijn. Door hun aanwezigheid promoten alle genomineerden sport en bewegen als een gezonde, maar vooral leuke besteding van (vrije) tijd.

Sporters uit het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Langstraat worden een heel jaar nauwgezet door organisator Jetty Duister. In december volgt de climax door een selectieprocedure los te laten op meest opvallende sportprestaties binnen het kalenderjaar. En dat zijn er in de regio verbazingwekkend veel.

Opmerkelijk is de opkomst van fietsende topsporters. Niet alleen de bekende renners Marianne Vos en Michiel van der Heyden, maar ook andere mountainbikers, veldrijders, BMX-ers en triatleten timmeren flink aan de weg. Bij de individuele sporten zijn turnen met Waalwijkse Alianza leden en paardensport met amazones die trainen bij Dressuurstal van Baalen, de hofleveranciers. Bij de ploegen is de concurrentie tussen in de zaal en ‘on the beach’ volleyballende vrouwen groot. Naast aandacht voor jong, de jongste genomineerde is 10 en oudere sporter (de oudste 45), is ook de sporter met een beperking vertegenwoordigd, te weten zitvolleybalster Marieke de Ruyter uit Sleeuwijk. 

De vijf definitief genomineerden per categorie junioren en senioren sportman, sportvrouw en sportploeg worden vooraf beoordeeld. Dit jaar zullen meer dan twintig juryleden die moeilijke taak op zich nemen.

Bekendmaking
Jetty Duister heeft ook dit jaar weer een aantal (ex)topsporters bereid gevonden te debuteren als jurylid. Bosschenaren turner Yuri van Gelder en medaillewinnares op de Paralympics in Londen, handbiker Laura de Vaan (beiden nog volop topsporter en onderweg naar Rio) gaan de strijd van keuzes maken aan. Voormalig Jong Oranje lange baanschaatser Jurgen van der Velden uit Waspik en ex-Waalwijker Amanda Spiljaard, die komend seizoen haar meerkamp comeback na blessureleed gaat maken, gaan hun uiterste best doen om hun puntenlijst samen te stellen.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke (besloten) bijeenkomst op vrijdag 18 januari in d’ Alburcht in Wijk en Aalburg.

De meiden van B-Fresh - SHJ Drunen zullen door hun hiphop-routine te draaien, laten zien waarom de danssport als topsport sterk in opkomst is. Marianne Vos en Yuri van Gelder zullen aan tafel schuiven om hun visie op sportonderwerpen te geven.

2014
Dat ondanks zware tijden tal van ondernemers enthousiast zijn gebleven of dat zijn geworden voor Powerhouse Sport Awards vindt Jetty Duister vermeldenswaardig. 'Zonder hun  steun was dit evenement niet mogelijk geweest.' Op naar 2014: een jubileum voor maar liefst twintig jaar regionale sportverkiezingen. Wordt vervolgd dus...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.