zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Apache luchtmacht bood hulp na overval supermarkt Nieuwendijk

15 januari 2013 (door WerkendamNet)

 

NIEUWENDIJK - Op verzoek van de Tilburgse politie heeft een Apache-gevechtshelikopter geholpen bij de zoektocht naar een voortvluchtige man. Deze pleegde even daarvoor een gewapende overval op de Coop supermarkt in Nieuwendijk. Het misdrijf werd gepleegd op donderdagavond 10 januari jl. rond 18:30 uur.

Het toestel, dat vanwege een reguliere oefening al in de lucht was, zette na de melding direct koers naar de opgegeven locatie. Het zoeken vanuit de lucht gebeurde door middel van het gebruik van warmtebeelden. Na ongeveer een uur besloot de politie de zoektocht, zonder resultaat, te beëindigen. De Apache van de Koninklijke Luchtmacht keerde vervolgens terug naar zijn thuisbasis, het Defensie Helikopter Commando (DHC) op Vliegbasis Gilze-Rijen.

Inzet
Op die basis beheert het 301 Squadron de AH-64 Apaches, één van de modernste gevechtshelikopters. De toestellen zijn, naast geavanceerde waarnemingsapparatuur, ook voorzien van hypermoderne wapensystemen, zoals Hellfire raketten en het 30 mm M230 boordkanon. (Op de foto zichtbaar onder de neus van het toestel.) De Apache wordt ingezet voor onder meer verkenningen, beveiliging van transporten en grondtroepen, beveiliging van transporten door de lucht met transporthelikopters en daadwerkelijke inzet bij calamiteiten

Taken
Defensie assisteert regelmatig civiele autoriteiten, zoals in dit geval ter ondersteuning van het Ministerie van Justitie. Dergelijke support is één van de zogenoemde nationale taken van de krijgsmacht. Op de foto een Apache-gevechtshelikopter op een oefenlocatie in Bergen-Hohne (Duitsland). (Foto Wim Vis)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.