vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rabobank schaart zich achter gezamenlijke aanpak dopingproblematiek

14 januari 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - Als sponsor van de wielersport en voormalig sponsor van een professionele wielerploeg staat Rabobank volledig achter de gezamenlijke aanpak die vandaag is gepresenteerd door de Nederlandse profploegen, de Nederlandse Dopingautoriteit en de KNWU. De bank spreekt de hoop uit dat hiermee het maatschappelijke vertrouwen in de professionele wielersport en de geloofwaardigheid daarvan weer kan worden teruggewonnen.

Alleen door onderzoek, transparantie en eerlijkheid kan doping uit de wielersport worden gebannen. Misstanden dienen boven water te komen en alle renners en medewerkers zouden daaraan moeten meewerken.

Schoon
Rabobank heeft altijd gestreefd naar een schone sport en heeft vanaf de start van haar sponsoractiviteiten een zero-tolerance beleid gevoerd.Rabobank steunt de instelling door het NOC*NSF en de KNWU van de onafhankelijke onderzoeks- en adviescommissie ‘Anti-dopingaanpak’ (Commissie-Sorgdrager). Indien gevraagd zal Rabobank, vanuit haar verantwoordelijkheid als sponsor, hieraan volledig meewerken en transparantie op geen enkele manier in de weg staan. Alleen zo kunnen wij blijven bijdragen aan een schonere sport.” (Rabosport)

Lees meer over:

schoon rbobank wielersport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.