donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Voltena-dames hebben een prima start

14 januari 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Afgelopen zaterdag speelden de meiden van Voltena dames 1 tegen VCN King Software in Capelle aan den IJssel. Al jaren is dit team te sterk voor Voltena, maar met deze wedstrijd is daar verandering in gekomen. Voltena presteerde het om maar liefst 4 punten mee naar huis te nemen. Coach Krista Buijs begon de wedstrijd met Bianca Ippel op de spelverdeling, Sarah van Esch als diagonaalspeelster, Kelly Bolink en Valerie Ippel op de buitenpositie en Rianne Zegwaard met Angela de Bok op midden.

Met frisse moed begon Voltena aan de eerste wedstrijd van 2013. Een nieuw jaar met veel kansen en mogelijkheden. De eerste set begon goed, Voltena bleef goed bij, maar behield wel steeds een achterstand van 4 à 5 punten. Bij een stand van 15-20 werd er een time-out aangevraagd. Voltena kwam terug tot 20-22 en 23-24, maar het laatste punt werd afgemaakt door de meiden van VCN.

Gewaagd
De tweede set startte Voltena met dezelfde opstelling. De teams zijn aan elkaar gewaagd en dat was ook te zien in de setstanden. Bij een achterstand van 15-19 werd Kelly Bolink gewisseld voor Ilona Nieuwkoop. Door een goed verdeeld spel van Bianca Ippel en een sterke verdediging kwam Voltena terug tot 24-23. Uiteindelijk wist Voltena de set te pakken met 26-24. De strijd was nog niet verloren en Voltena kwam weer terug in de wedstrijd.
In de derde set die maar liefst 33 minuten duurde, was een echte strijd te zien. Voltena stond achter met 16-22 maar wist terug te vechten tot 23-23. Door een sterke aanval van onder andere Valerie Ippel wist Voltena bij te blijven. De punten gingen om en om naar de beide teams. Door een cruciale fout van de scheidsrechter leek de strijd verloren voor Voltena, maar door goede concentratie wist Voltena de zenuwen in bedwang te houden. Bij een stand van 33-32 vond Voltena het genoeg geweest en veroverde de set met de stand 34-32.

Prestatie
De meiden van VCN streden om een 5e set. Dit was natuurlijk niet de bedoeling van Voltena. Hoewel ze toch heel de wedstrijd tegen een lichte achterstand aankeken. Het kwam zelfs tot een achterstand van 18-23 en een vijfde set was in zich voor VCN. Door een goede servicebeurt van Ilona Nieuwkoop en een sterke opbouw van het spel kwam Voltena terug tot 22-23. Bij een stand van 25-24 was de beurt aan Rianne Zegwaard om de wedstrijd uit te serveren. Deze cruciale bal viel via de netrand op de grond aan de kant van VCN. Hiermee won Voltena de set met 26-24 en mocht de wedstrijd naar zich toeschrijven met een winst van 3-1. Een goede prestatie van de meiden van Voltena. Zaterdag 19 januari speelt Voltena thuis om 17:00 uur tegen Sliedrecht Sport.