vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Brabantse herdenking 60 jaar watersnood 1953

14 januari 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In de nacht van 31 januari op 1 februari 2013 is het zestig jaar geleden dat het water en het weer in Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland toesloegen. Land liep onder, mensen en vee verdronken. Het leed was groot en de schade immens.

In West-Brabant moesten 30.000 mensen huis en haard verlaten. Er vielen 254 slachtoffers te betreuren. De watersnoodramp in 1953 heeft diepe sporen in levens van mensen nagelaten die nog steeds merkbaar zijn. Reden om op gepaste wijze stil te staan bij slachtoffers, herinneringen aan verloren levens en het belang van veilige dijken.

Herdenking
De provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta en de acht betrokken gemeenten organiseren op 31 januari een Brabantse herdenkingsbijeenkomst in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk Raamsdonksveer.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet u zich eerst aanmelden bij de gemeente. Het kan zijn dat uit het aantal aanmeldingen een selectie gemaakt moet worden. Als u inwoners kent voor wie deze bijeenkomst interessant kan zijn, geeft u dan ook die naam door aan de gemeente zodat wij hen persoonlijk een uitnodiging kunnen sturen.

Belangstellenden gaan op eigen gelegenheid naar de bijeenkomst.

Voor meer informatie of om uzelf of iemand anders aan te melden, kunt u contact opnemen met de gemeente, 0183 - 308127 of via communicatie@woudrichem.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.