vrijdag 26 november 2021

Alles over Altena

Gemeenten peilen mening over samenwerking binnen Altena

11 januari 2013 (door AalburgNet)

ALTENA - Aalburg, Werkendam en Woudrichem werken al enige jaren samen. Vanuit die gemeenten is de behoefte ontstaan om op heldere en goed onderbouwde wijze een keuze te maken voor het vervolg van die samenwerking. Er zijn verschillende opties, die gaan van een lichte vorm van samenwerken tot gemeentelijke herindeling. De gemeente organiseren komende weken zogenaamde de rondetafelgesprekken, iedereen is daarbij welkom. Hoe denken kerkgenootschappen, scholen, belangenverenigingen en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven eigenlijk over de samenwerking tussen de drie gemeenten? Hoe zien zij de toekomst, als het over die samenwerking gaat?

Ronde tafelgesprekken
Er zijn drie avonden gepland, elk met een ander accent. Mensen kunnen zelf kiezen welke bijeenkomst zij willen bezoeken. Wie een - bijvoorbeeld - maatschappelijke organisatie vertegenwoordigt, is ook welkom bij de bijeenkomsten op 16 of 28 januari.

De data van de rondetafelgesprekken zijn:

  • 14 januari: over het sociale domein (maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties, verenigingen, stichtingen, zorginstellingen etc)
  • 16 januari: over de gemeentelijke dienstverlening (verstrekking documenten, inspraak, participatie, vergunningen etc)
  • 28 januari: over de fysieke leefomgeving (wonen, werken, bouwen, infrastructuur, mobiliteit etc)

De avonden worden gehouden in de Parkzaal van Golfpark Almkreek, Hoekje 7b, 4286 LN Almkerk en beginnen om 19.30 uur. Vanaf 19 uur bent u welkom voor een kopje koffie. In verband met de organisatie is het prettig als u zich aanmeldt via lia.van.genderen@werkendam.nl. Maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom. 

Voortgang
De rondetafelgesprekken maken onderdeel uit van diverse onderzoeken die de drie gemeenten laten uitvoeren om in de loop van dit voorjaar goed onderbouwd tot een keuze te komen voor het vervolg van de samenwerking.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.