vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Gewapende overval Nieuwendijk - update -

11 januari 2013 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK -  De politie onderzoekt op dit moment een gewapende overval op een supermarkt aan de Rijksweg in Nieuwendijk. Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 10 januari 2013. Er raakte niemand gewond.

Rond 18.45 uur kwam de overvaller de winkel binnen. Hij droeg een bivakmuts. Er waren op dat moment negen mensen in de winkel aanwezig, (zevenklanten en twee personeelsleden). De dader dreigde met een vuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een geldbedrag vanuit de kassa. Er is niemand tijdens de overval gewond geraakt.

Zoekactie
Na de overval startte zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige overvaller. Hij was er hardlopend vandoor gegaan over de Rijksweg, in noordelijke richting. De man werd niet meer getraceerd. In een Burgernetbericht vroeg de politie het publiek om uit te kijken naar de dader. In totaal ontvingen 367 mensen in de directe omgeving van de plaats delict een sms-bericht van Burgernet. Daarnaast werd er meteen een buurtonderzoek ingesteld. Ook werd er vanuit de lucht met een helikopter naar de dader gespeurd. Rechercheurs stelden een onderzoek in bij de supermarkt, waarbij de personeelsleden en klanten werden opgevangen. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in.

Verdacht bestelbusje
Uit het buurtonderzoek bleek dat er rond 18.30 uur (dus kort voor de overval) een onbekend zwart bestelbusje in de directe omgeving is gezien. In deze auto zaten twee mannen. Opvallend daarbij is dat de overvaller later wegvluchtte in de richting waar dit busje gezien was. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over dit busje.

Signalement dader
Het zou gaan om een man met groot, fors postuur. De overvaller droeg een zwarte bivakmuts en was gewapend met een klein formaat pistool. Hij had een gele plastic zak bij zich. De politie onderzoekt de zaak en is via 0900-8844 bereikbaar voor personen die informatie kunnen geven over deze overval. Tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven via –M- op telefoonnummer 0800 – 7000

Arrestatie
In de loop van de avond werd een 34-jarige man uit Veen opgepakt op basis van het opgegeven signalement. Uit onderzoek bleek dat deze man niets met de overval te maken had. Toen dat duidelijk was, is hij meteen weer in vrijheid gesteld.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.