donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Alle lof voor Loevestein

10 januari 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / POEDEROIJEN - Op alle onderdelen is aan Stichting Museum Slot Loevestein de score 'goed' toegekend. Dit blijkt uit het rapport van de Visitatiecommissie Rijksmusea 2012. In alle vijf onderzochte categoriën kreeg het slot dit predikaat. Het rapport is ook aangeboden aan de minister van OCW en de Raad voor Cultuur, waar de staatsecretaris de eerder aangekondigde - rampzalige - bezuinigingen op Loevestein gaat doorzetten.

Op 7 november 2012 bezocht de Visitatiecommissie Rijksmusea 2012 Slot Loevestein. Tijdens dit bezoek werd door de leden van de commissie een groot aantal interviews gehouden met directie, medewerkers en Raad van Toezicht. Op 21 november sprak een delegatie van de commissie aanvullend met de conservator die eerder verhinderd was.
De commisse laat in het rapport weten de benadering van de Raad voor Cultuur, waarbij alleen naar het belang van de roerende zaken is gekeken, onjuist en onterecht te vinden, zeker in het geval van Slot Loevestein. "Slot Loevestein is meer dan het ensemble: het is ook de omgeving, het kasteel, de gebouwen, de cel van Hugo de Groot. Naar mening van de commissie zijn deze aspecten wel degelijk van groot nationaal belang."

Bijzonder
De commisse was van mening dat Slot Loevestein een bijzonder museum is met een aansprekend verhaal. "Het slot wordt gedragen door een klein en enthousiast team vaste medewerkers en een grote groep zeer betrokken vrijwilligers. Met elkaar dragen zij optimaal zorg voor presentatie en exploitatie van dit met recht bijzondere Nederlandse erfgoed."

Wie het hele rapport wil lezen klikt hier....

Zie ook:

Lees meer over:

Slot Loevestein
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.