woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Vos zegeviert in Rome

7 januari 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN / ROME: Marianne Vos, onze kanjer uit Meeuwen, heeft de zege gegrepen in Rome. Op het snelle parcours van de wereldbekerveldrit kwam de renster van Rabobank solo over de finish, ruim voor de Amerikaanse Katie Compton. De Tsjechische Katherina Nash eindigde als derde. In haar derde veldrit in 2013 haalde Marianne Vos zondagmiddag ook de derde overwinning: 3-3 dus. Mooi!

Vos, de meest veelzijdige wielrenster ter wereld aldus Raboboank Sport, legde het hele veld op de paardenrenbaan van de Italiaanse hoofdstad haar wil op en haalde daarmee na Heusden-Zolder de tweede wereldbekerzege van het seizoen binnen.

Fel
Marianne Vos zette in Bella Italia al in de eerste ronde fel aan. Alleen de leidster in het wereldbekerklassement, Katie Compton, kon volgen. Compton nam daarna zelfs het initiatief, maar Vos kon vrij gemakkelijk aanhaken. Twee rondes voor het einde demarreerde de Nederlandse opnieuw en dat was de beslissing. Vos bouwde de marge gestaag uit tot bijna een halve minuut.

Haar ploeggenotes Sanne van Paassen en Sabrina Stultiëns deden het met een vierde en zevende plaats prima. Compton verzekerde zich met haar tweede plaats al van de eindzege in het wereldbekercircuit.

Lees meer over:

Marianne vos Meeuwen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.