vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Waterstanden rivieren dalen

4 januari 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De waterstanden en afvoer in de rivieren dalen weer richting de normale waarden voor deze periode van het jaar, nadat deze de afgelopen periode hoog waren. De maatregelen die Rijkswaterstaat daarbij heeft getroffen worden de komende dagen daarom afgebouwd.

De hogere waterstanden en afvoer in met name de Rijn en de Maas werden veroorzaakt door veel neerslag. Ook het smelten van sneeuw als gevolg van de hoge temperaturen in de bovenstroomse gebieden van beide rivieren was een oorzaak. Rijkswaterstaat zorgde voor informatie over de opgetreden en verwachte waterstanden en afvoer. Daarnaast werden er maatregelen getroffen, zoals het zogeheten trekken van stuwen. Bijvoorbeeld bij Hagestein in de Lek en bij Beltfeld in de Maas.

Maatregelen
Het hoogste punt voor de Rijn werd op de vroege ochtend van 31 december bij Lobith bereikt: 14.18 meter NAP. De afvoer van de Maas bereikte in de ochtend van 28 december met 1317 m/s te Sint Pieter de top. Nu de waterstanden en afvoer dalen, worden de maatregelen die Rijkswaterstaat heeft getroffen de komende dagen weer afgebouwd. Zo wordt vrijdag 4 januari de keerschuif bij Ravenswaaij weer omhoog gehaald. Rijkswaterstaat blijft de waterstanden volgen.

Actuele informatie over de waterstanden en afvoer in Nederland is te vinden via www.actuelewaterdata.nl of via teletekstpagina 720.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.