donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Kerstkransenactie Prinsentuin Andel geslaagd

4 januari 2013 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Jaarlijks worden op het Prinsentuin in Andel workshops ‘kerstkransen maken’ georganiseerd. Dit jaar was de achtste editie. Er waren 300 deelnemers die op vier verschillende avonden een kerstkrans maakten. De opbrengst van € 3825,- komt dit jaar volledig ten goede aan de Roparun ter ondersteuning van kankerpatiënten.

Op 10, 11, 12 en 13 december liepen verschillende bloemschikkers van het Prinsentuin en vrijwilligers rond om te helpen. Onder het genot van een kop koffie of thee konden opnieuw vele mensen een mooie kerstkrans maken. Er was weer volop keuze uit diverse accessoires in verschillende kleuren waarmee de krans versierd kon worden. De opbrengst van de kerskransen wordt ieder jaar aan een goed doel gegeven. Dit jaar ging de opbrengst, zoals vermeld, naar het Roparunteam “De Buitenbeentjes.”

Collega's
Het Roparunteam de Buitenbeentjes bestaan uit een aantal collega’s die werken bij het Prinsentuin in Andel. Samen met vrienden, familieleden en kennissen vormen zij één team. De Roparun is een loop estafette van Hamburg en Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De Buitenbeentjes starten op zaterdag 18  mei in Hamburg en komen op maandag 20 mei aan op de Coolsingel in Rotterdam.

Roparun
De Roparun is een hardloopestafette van Hamburg en Parijs naar Rotterdam over ruim 520 kilometer en wordt al sinds 1992 gehouden met als doel geld inzamelen voor kankerpatiënten. Dit wordt o.a. gebruikt voor apparatuur in ziekenhuizen in heel het land en aan bijdrages aan bijvoorbeeld de Daniël den Hoed kliniek in Rotterdam en het eigen Roparun Centrum Rijnmond. Andere bekende doelen zijn de Roparunhuizen, waarin gezinnen met een familielid dat kanker heeft er even een paar dagen tussenuit kunnen. Dit alles in het teken van het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Met de opbrengst van dit jaar zijn we heel blij en dit is een mooi begin voor het Roparunteam. Voor meer informatie over de goede doelen van de Roparun: www.roparun.nl of De Buitenbeentjes: www.debuitenbeentjes.nl

Lees meer over:

roparun buitenbeentjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.